Was en blaas methode

Om uw hond tijdens de rui, te helpen om van zijn vele losse haren af te komen, word deze techniek toegepast.Deze techniek houd in dat uw hond word gewassen. Daarna met een krachtige fohn droog geblazen. Op deze manier raakt hij de meeste losse haren kwijt..Zeer geschikt voor o,a  herders etc. Maar ook erg geschikt voor kort harige honden.

Plukken /Strippen

Het dode haar wordt met de hand verwijderd. Gebeurt dit niet, dan kan het dode haar jeuk veroorzaken.

Drie tot vier keer per jaar wordt de bovenvacht geplukt. 

Bij het Strippen wordt de lange ruwe vacht verwijderd waardoor de korte ruwe vacht blijft staan. Zo blijft hij zijn ruige ruwharige uiterlijk het hele jaar door behouden! Deze techniek wordt vooral toegepast bij de West Highland White Terrier en de Dashond ruw haar ect. Deze dieren worden om de 12 á 16 weken behandeld afhankelijk van de rijpheid van de vacht en de wens van de eigenaar.

Knippen en scheren
Doormiddel van scheren en/of knippen word uw hond in model gezet. Indien de hond veel klitten heeft word in overleg de vacht korter gezet. Deze honden komen meestal om de 12 weken.Hierbij moet u denken aan Shih Tzu,s Boomertjes etc.
Uitdunnen en effileren
Dode haar word geplukt en met een effileer schaar word de hond in het gewenste model gezet.Deze techniek word o,a toegepast bij Golden retrievers